1 glavica karfiola srednje veličine
maslinovo ulje
120 g brašna
3 žlice nasjeckanog peršina
1 režanj češnjaka, sitno nasjeckanog
1 mala glavica ljubičastog luka, sitno nasjeckanog
4 jaja
1 žličica mljevenog kumina
1/2 žličice kurkume
sol i svježe mljeveni papar
maslinovo ulje
Za umak:
300 g punomasnog čvrstog jogurta
2 žlice nasjeckanog peršina
naribana limunova korica
2 žlice soka limuna
2 žlice extra djevičanskog maslinovog ulja
sol i svježe mljeveni papar
mlada salata za serviranje
- karfiol razrezati na male cvjetiće
- pirjati na maslinovom ulju, posoliti malo podliti vodom. poklopiti - oko 15 minuta
- za umak u jogurt dodati: sok i koricu limuna, sol, papar, peršin i ulje, dobro promiješati
- u zdjeli razmutiti jaja, dodati češnjak, luk, kumin, kurkumu, brašno i peršin, dobro izmiješati
- u dobivenu smjesu dodati topli omekšali karfiol, lagano zgnječiti vilicom i na kraju promiješati
- zagrijati tavu, dodati maslinovo ulje, žlicom vaditi smjesu, stavljati na toplo ulje u obliku popečka, pržiti sa svake strane 3-4 minute
- vaditi na upijajući papir
- poslužiti sa zelenom salatom i umakom od jogurta
Dobar tek!---kaže Ana
Prikazano na HTV: 14.12.2010.
često to radim....savršeno!!!!
OdgovoriIzbrišiSpremio i podelio sa prijateljima... svima se svidio... prekrasne tortice i umak takodje... pozdrav od Skopja!
OdgovoriIzbriši