400 g cherry rajčica, oguljenih i očišćenih od sjemenki
3 vezice mladog luka
2 žlice listića svježeg timijana
1 žličica bijelog vinskog octa
230 g slanutkovog brašna
450 ml vode
2 bjelanjka
200 g milerama
sol i papar
maslinovo ulje
malo rikole za serviranje
- rajčice posoliti, dodati maslinovo ulje i listiće timijana, lagano promiješati, poslagati u jednom sloju na lim obložen papirom za pečenje, peći na 150-160 stupnjeva oko pola sata da izgube oko pola količine tekućine
- mladi luk narezati na ploške, staviti ga pirjati na maslinovo ulje, dodati sol i listiće timijana, pirjati desetak minuta na samom kraju dodati vinski ocat, skloniti s vatre
- slanutkovom brašnu dodati vodu, miješati, dodati sol, papar i maslinovo ulje, izraditi bjelanjke u snijeg i na kraju ga lagano umiješati u smjesu
- zagrijati tavu, staviti malo maslinova ulja, dodati smjese da palačinka budu debljine od oko 5 mm, peći s obje strane
- na tanjur položiti pečenu palačinku, na nju popirjani mladi luk, malo milerama, nekoliko rajčica i na kraju malo mlade rikole
Prikazano na HTV: 11.01.2011.
Nema komentara:
Objavi komentar