Za salamuru:
1 l hladne vode
50 g morske soli
2 žlice smeđeg šećera
16 pilećih srca očišćenih od žila
Za umak:
40 ml vode
1/2 žličice soli
1/2 režnja češnjaka, ribanog
50 ml maslinovog ulja
1 vezica sitno nasjeckanog peršina
1 žlica vinskog octa
1/2 žličice meda
1/4 žličice osušenog origana
1/8 žličice ljute papričice mljevene
Za posluživanje:
3 poriluka
20 g maslaca
sol i svježe mljeveni papar
8 malih kriški francuza
maslinovo ulje
štapići za ražnjiće namočeni u vodi oko 1 sat
- pileća srca očistiti od žilica i masnoće, staviti u salamuru od vode, soli i šećera, neka odstoje u hladnjaku par sati
- poriluk narezati na ploške
- u tavi zagrijati maslac, dodati poriluk, posoliti, poklopiti, pirjati dok omekša
- za umak zavreti vodu, dodati sol i naribani češnjak, pustiti da se ohladi i onda dodati preostale sastojke za umak ( sjeckani peršin, origano,med, ocat, papričicu, sol, papar i maslinovo ulje) sve promiješati
- pirjani poriluk štapnim mikserom izmiksati u pire
- salamurena srca ocijediti, osušiti na kuhinjskom papiru, nabosti po dva s razmakom na štapiće za ražnjiće koji su se namakali u vodi da ne zagore pri pečenju, premazati srca maslinovim uljem
- narezati kruh na tanke ploške za bruschette, premazati maslinovim uljem
- zagrijati grill tavu, staviti peći ploške kruha i ražnjiće, peći oko 3-4 minute
- servirati preprženu plošku kruha premazanu umakom od poriluka, gore staviti ražnjić sa srcima, lagano preliti umakom
Prikazano na HTV: 10.01.2011.
Nema komentara:
Objavi komentar