ponedjeljak, 3. siječnja 2011.

Salata od krvavica i prepeličjih jaja

20 prepeličjih jaja
200 g tvrđih krvavica
200 g salate endivije
1 glavica ljubičastog luka, narezanog na ploške
1 žlica kapara, ocijeđenih i ispranih
maslinovo ulje
bijeli vinski ocat
sol i svježe mljeveni papar

Za krekere od jogurta

200 g brašna
1/2 žličice šećera
malo soli
65 g maslaca narezanog na kockice
140 ml jogurta
1 bjelanjak lagano razmućen
svježe mljeveni papar

- brašnu dodati šećer i sol, narezani maslac, sve izmiješati, pomalo dodavati jogurt dok se dobije tijesto koje nije jako ljepljivo
- posuti brašnom radnu plohu, tanko razvaljati, položiti na lim za pečenje obložen papirom za pečenje, premazati bjelanjkom, posuti krupnom soli i sezamom
- peći na 200 stupnjeva 6-7 minuta, dok postane zlatno
- u kipućoj vodi kuhati prepeličja jaja oko 2 minute, ohladiti pod mlazom vode, oguliti, prerezati na pola
- luk narezati na ploške preliti s malo vinskog octa i marinirati ga
- krvavice narezati na ploške i prepeći s obje strane na tavi, pečene izvaditi na tanjur
- za serviranje na tanjur staviti malo endivije, dodati sol, papar, pokapati maslinovim uljem, poslagati nekoliko ploški pečenih krvavica,marinirani luk, kapare i jaja, povrh opet pokapati s malo maslinova ulja i po želji s malo octa
- nakidati krekere i poslužiti ih uz salatu

Prikazano na HTV: 03.01.2011.

Nema komentara:

Objavi komentar