250 g dimljene orade
naribani muškatni oraščić
3 jaja, razmućena
250 ml slatkog vrhnja
sol i svježe mljeveni papar
3-4 grančice svježeg timijana
3-4 glavice ljutike
limunov sok
maslinovo ulje
100 g potočarke ili rikole za serviranje
- u jaja dodati sol i papar pa ih razmutiti
- dimljenoj oradi ukloniti kožu, nakidati je na komadiće, dodati u razmućena jaja, još dodati listiće timijana, naribani muškatni oraščić i slatko vrhnje, sve izmiksati štapnim mikserom
- posudice namazati maslacem, posložiti ih u veću posudu, uliti smjesu, u posudu uliti toplu vodu da se peče na pari
- peći na 180 stupnjeva 30-40 minuta
- ljutiku narezati na ploške, dodati limunov sok, ostaviti da u njemu odstoji, prije serviranja dodati sol i maslinovo ulje, pomiješati
- servirati na podlozi od rikole ili potočarke, po njoj preliti malo dresinga od ljutike, flan položiti na sredinu
Prikazano na HTV: 10.02.2011
Nema komentara:
Objavi komentar