petak, 1. travnja 2011.

Pita od poriluka i sira

oštro brašno za posipanje
375 g lisnatog tijesta, odmrznutog


 Za nadjev:

1,5-2 kg mladog poriluka (12-14 tankih poriluka)
3 grančice svježeg timijana, samo listići
75 g maslaca
sol i papar
120 g pancete
1 jaje
180 ml milerama
2 žličice dijon senfa
malo kurkume
100 g svježeg kozjeg sira uli 60 g ricotte pomiješane s 40 g feta sira
3 žlice mrvica svježeg kruha (jučerašnji, samo sredina)

-nasjeckati pancetu pa je popržiti da postane hrskava
- u drugoj tavi rastopiti maslac, dodati poriluk narezan na kolutiće, sol i pirjati dok omekša - oko 20 minuta -  pri kraju dodati timijan
- jaje razmutiti s mileramom, dodati senf i kurkumu, zatim skutu i fetu, malo zdrobiti vilicom, umutiti
- poprženu pancetu istresti u zdjelu, dodati popirjani poriluk i pustiti da se malo ohladi
- tijesto razvaljati, staviti u kalup za pečenje
- sjediniti obje smjese nadjeva pa izliti u kalup
- po vrhu posuti krušne mrvice i malo nasjeckanog maslaca
- višak tijesta preklopiti preko nadjeva, premazati razmućenim jajetom
- peći na 200 stupnjeva oko 20 minuta pa smanjiti na 170 stupnjeva i peći još 30-40 minuta
- pečenu malo ohladiti, izvaditi iz kalupa, narezati, poslužiti uz malo salate

Prikazano na HTV: 30.03.2011.

3 komentara: