175 g Nestle Dessert Corse čokolade (64% kakaa), nasjeckane
140 g omekšalog maslaca
7 jaja
200 g šećera
35 g kakaa u prahu
- nasjeckati čokoladu i rastopiti je na pari, u skoro sasvim rastopljenu čokoladu dodati maslac, pomiješati da se maslac otopi pa skloniti s pare
- posude namazati maslacem (bile su 4 zdjelice, može se peći i u modelu za tortu no onda je samo serviranje komplicirano, jer se pečeni mousse mora vaditi žlicom, budući se ne može rezati ), staviti ih na lim za pečenje
- žumanjke dobro istući s 2/3 šećera
- bjelanjke istući s preostalo 1/3 šećera u snijeg
- malo ohlađenu čokoladu umiješati u istučene žumanjke, u smjesu prosijati kakao, promiješati pa nježno (u tri navrata da smjesa ne padne) umiješati snijeg od bjelanjaka
- smjesu uliti u zdjelice
- peći na 210 stupnjeva oko 15 minuta, ako se peče sve u jednom kalupu peći oko 20-25 minuta
Prikazano na HTV: 25.02.2011.
Nema komentara:
Objavi komentar