nedjelja, 27. veljače 2011.

Salata od dimljene ribe i manga sa slatko-kiselim umakom

250 g fileta dimljene orade ili brancina
suncokretovo ulje za prženje
1 veći mango, tvrđi ne previše zreo
1 veća mrkva oguljena
30 g ljutike narezane na ploške
1 ljuta papričica očišćena od sjemenki i narezana na ploške
25 g prženog kikirikija, grubo nasjeckanog

1 žlica smeđeg šećera
1 žlica ribljeg umaka
1 žlica soka od limete

1 žlica natrganog svježeg bosiljka ili peršina

- dimljenim ribljim filetima ukloniti kožu i natrgati na manje komade, popržiti u dubokom ulju, oko minutu dok postanu hrskavi, vaditi na upijajuće ubruse
- nasjeckati ljutiku i ljutu papričicu
- grubo nasjeckati kikiriki
- mango odvojiti od srednjeg tvrdog dijela, oguliti, narezati na tanke trake (najbolje sa spravicom za guljenje krumpira)
- mrkvu oguliti, također narezati na tanke trake
- natrgati ribu koja se možda tokom prženja slijepila
- sve staviti u prikladnu zdjelu
- napravit dresing od soka limete, ribljeg umaka i šećera
-  posuti natrganim bosiljkom
- preliti dresingom, pomiješati, servirati

Prikazano na HTV: 24.02.2011

Nema komentara:

Objavi komentar