utorak, 1. veljače 2011.

Punjeni šampinjoni

20-tak većih šampinjona
4 žlice maslinovog ulja
1 veći režanj češnjaka, nasjeckan
1 manja glavica ljubičastog luka, sitno nasjeckanog
80 g pršuta, sitno nasjeckanog
40 g mrvica od jučerašnjeg kruha
3 žlice svježeg peršina, nasjeckanog
grančica svježeg ružmarina, samo listići
50 g svježe naribanog parmezana
1 jaje, razmućeno
sol i svježe mljeveni papar

- šampinjonima odvojiti stapke od klobuka
- stapke sitno nasjeckati
- zagrijati tavu, dodati maslinovo ulje, staviti pirjati luk i nasjeckane stapke, posoliti i popapriti, pri kraju pirjanja dodati češnjak, skloniti s vatre da se hladi
- za nadjev u zdjelicu staviti pršut (ili pancetu), dio parmezana (dio će trebati za posipanje na kraju), krušne mrvice, peršin, jaje i ohlađeni pirjani dio nadjeva, sve dobro pomiješati
- posudu za pečenje premazati maslacem, poredati klobuke šampinjona, blago posoliti, pokapati maslinovim uljem pa puniti nadjevom, posuti preostalim naribanim parmezanom
- peći na 200 stupnjeva oko pola sata
- pečene punjene šampinjone servirati uz zelenu salatu

Prikazano na HTV: 01.02.2011.

4 komentara: