150 g Nestle Dessert Corse čokolade
125 g maslaca
150 g šećera
3 jaja
250 g brašna
30 g kakaa u prahu
1/2 žličice praška za pecivo
3 lista želatine
150 g šećera
100 ml vode
3 bjelanjka
soli na vrh noža ekstrakt vanilije
šećer u prahu za posipanje
- na pari uz povremeno miješanje otopiti čokoladu i maslac
- dobro umutiti jaja (cijela, ali ipak bez kore) sa šećerom pa dodati malo ohlađenu čokoladu s maslacem
- prosijati brašno s kakaom i praškom za pecivo pa umiješati u "mokre" sastojke
- dobivenu smjesu žličicom, s većim razmakom jer keksići će narasti, stavljati na lim obložen papirom za pečenje
- peći 15 min (temperatura nije napomenuta, po mojoj ocjeni 180 stupnjeva)
za kremu:
- u vodi rastopiti šećer, staviti na vatru i grijati dok sirup postane toliko gust da u niti ide sa žlice
- istući bjelanjke uz dodatak malo soli pa pomalo, oprezno uz stalno miksanje ulijevati topli šećerni sirup
- u lončić gdje ste radili šećerni sirup staviti ekstrakt vanilije, dodati u vodi namočenu želatinu i malo zagrijati dok se rastopi (ne pretjerivati jer se želatina neće stisnuti), dobivenu tekućinu umiješati u bjelanjke
- po 2 kolačića spajati kremom
- poslužiti i mljackati
Prikazano na HTV: 04.03.2011.
Nema komentara:
Objavi komentar