nedjelja, 6. ožujka 2011.

Meksička riblja salata

4 fileta orade ili brancina očišćenih od kostiju
100 g tortilla čipsa
1 glavica kristal salate
250 ml kiselog vrhnja
sol i svježe mljeveni papar
suncokretovo ulje za prženje

Tijesto:

225 g brašna
2 jaja
200 ml mineralne gazirane vode

Salsa:

1 glavica ljubičastog luka, nasjeckanog
10 cherry rajčica, očišćenih od sjemenki i nasjeckanih
1 ljuta papričica, očišćena od sjemenki i nasjeckana
1 žličica smeđeg šećera
sok od jedne limete
1 vezica svježeg peršina, nasjeckanog

- za salsu u zdjelu staviti nasjeckane rajčice, nasjeckani luk, nasjeckanu papričicu i nasjeckani peršin (kaže Ana da bi po originalnom receptu trebao biti korijander, no zbog nedostatka istog upotrijebila je peršin), dodati šećer, sok limete i maslinovo ulje, sve pomiješati
- filete ribe narezati na manje trake, posoliti i popapriti, pomiješati
- za tijesto umutiti jaja, dodati sol, mineralnu vodu, na kraju brašno, sve dobro umutiti
- u tijesto ubaciti komade ribe, lagano pomiješati da se riba dobro obavije tijestom
- zagrijati ulje za prženje, stavljati u ulje komade ribe (ne pretrpati ulje da se ne ohladi), pržiti oko 3 minute dok postane zlatno i hrskavo, vaditi na upijajuće ubruse
- servirati tako da se na dno tanjura stave nakidani listovi kristalke, na nju kukuruzni čips na njega nekoliko komada ribe, po njoj salsa, a po želji na vrh se doda kiselo vrhnje

Prikazano na HTV: 03.03.2011.

Nema komentara:

Objavi komentar