četvrtak, 31. ožujka 2011.

Empanadas s kozicama i mladim lukom

Za tijesto:

350 g brašna
malo soli
100 ml kipuće vode
100 g malaca

Za nadjev:

300 g očišćenih kozica
sol i svježe mljeveni bijeli papar
1/2 žličice mljevene slatke paprike
1/4 žličice ljute mljevene  paprike
4 mlada luka, sitno nasjeckana
3 žumanjka, razmućena
3 žlice maslinovog ulja

Za salsu criollu:

200 g cherry rajčica, oguljenih, očišćenih od sjemenki i nasjeckanih
3 mlada luka ili ljutike, sitno nasjeckane
1/2 žute paprike, nasjeckane
1/4 nasjeckanog češnjaka ili 1 mladi češnjak, nasjeckan
2 žlice nasjeckanog peršina
nekoliko žlica maslinovog ulja
1 žlica soka limete
sol i svježe mljeveni papar


- u vrućoj vodi, na vatri rastopiti maslac
- u brašno dodati sol i rastopljeni maslac s vodom pa umijesiti tijesto, omotati plastičnom folijom i pustiti da odmori
- rajčice, češnjak, mladi luk, peršin i papriku nasjeckati, dodati sol, papar, sok limete i maslinovo ulje pa sve sjedinit
- grubo nasjeckati očišćene kozice, dodati mladi luk, obje vrste paprike, papar i sol, maslinovo ulje povezati razmućenim žumanjcima
- tijesto razvaljati što tanje, rezačem izrezati krugove, na svaki staviti malo nadjeva, rubove premazati vodom, slijepiti, utisnuti vilicom
- posložiti na lim obložen papirom za pečenje, s obje strane premazati maslinovim uljem. peći 10-12 minuta na 200 stupnjeva
- poslužiti uz salsu

Prikazano na HTV: 28.03.2011.

1 komentar:

  1. Ова беше многу вкусно. Ќе пробам да го направам :)
    Поздрав.

    OdgovoriIzbriši