četvrtak, 31. ožujka 2011.

Pašteta od purećih jetrica

150 g maslaca
1 velika glavica luka ili 3 manje ljutike nasjeckane
1 žličica svježeg mažurana, nasjeckanog
1 režanj češnjaka, nasjeckanog
sol i papar
malo mljevenog pimenta
500 g očišćenih purećih ili pilećih jerteca
2 žlice whiskija ili burbona

Relish od ljutike i suhih šljiva

12-ak glavica ljutike
3-4 mekane suha šljive
nasjeckane
150 ml slatkog muškata
30 ml aceta balsamica
pola štapića cimeta
nekoliko cijelih zrna papra
2 klinčića




- jetrica očistiti od masnoće
- zagrijati tavu, dodati maslac, staviti pirjati ljutiku, kada omekša dodati češnjak, piment, jetreca, listiće timijana, ispeći tako da jetreca u sredini ostanu roza
- u drugoj posudi rastopiti maslac da se dobije maslo
- štapnim mikserom izmiksati u paštetu, dodati šljivovicu, sol i papar
- raspodijeliti u više manjih posudica, preliti maslom, pustiti da se stvrdne
- za relish prokuhati ljutiku u kipućoj vodi 2-3 minute pa narezati na ploške
- nasjeckati suhe šljive
- staviti na vatru ljutiku, dodati vino, aceto, šljive, cimet, klinčić, papar i sol, pustiti oko 20 minuta da krčka dok se tekućina djelomično reducira
- paštetu poslužiti uz tostirani kruh i relish

Prikazano na HTV: 29.03.2011.

Nema komentara:

Objavi komentar