subota, 19. ožujka 2011.

Male tropske pite od čokolade

140 g Nestle Dessert Noir čokolade, sitno nasjeckane
30 g Nestle Dessert Corse čokolade rastopljene
330 ml slatkog vrhnja
kora od jedne zrele banane
3 žlice brašna od kokosa
naribana kora 1 naranče
3 žumanjka

Za tijesto:

100 g maslaca, narezanog na kockice
120 g brašna
2,5 žlice kakaa u prahu
70 g šećera u prahu
1 žumanjak

- malo omekšali maslac izmiksati sa šećerom u prahu, dodati žumanjak, miksati, u to prosijati brašno s kakaom, dalje rukom umijesiti tijesto, staviti na pola sata u hladnjak
- veoma tanko razvaljati tijesto između dvije folije, izrezati krugove od tijesta, obložiti kalupe koji su prethodno premazani maslacem, nabockati tijesto, posložiti na lim za pečenje i staviti u zamrzivač na pola sata
- peći na 180 stupnjeva 10-20 minuta zavisno od veličine kalupa
- za kremu slatko vrhnje uliti u prikladnu posudu za kuhanje, dodati koru od banane, kokosovo brašno i naribanu koru naranče, zagrijati, vruće preko cjedila izliti na nasjeckanu čokoladu, još malo propasirati koru i kokos kako bi se sve iscijedilo, miješati da se čokolada otopi
- otopljenu čokoladu preliti preko žumanjaka, miješati da se žumanjci ne zgrudaju
- pečeno tijesto koje se malo ohladilo oprezno vaditi iz kalupa, napuniti kremom, staviti u hladnjak na oko sat vremena
- rastopiti čokoladu, staviti je u tuljac od papira ili dresir vrećicu pa ukrasiti tortice

prikazano na HTV: 18.03.2011.

1 komentar:

  1. Imaš li slučajno recept od 21. ožujka, faširanci i krumpir salata? Obožavam Anu:)

    OdgovoriIzbriši