petak, 18. ožujka 2011.

Fileti hame u poriluku

2 fileta hame (svaki 300-400 g)
maslinovo ulje
sol i papar
limunov sok

3-4 deblja poriluka
svježi bosiljak
4 krumpira
svježa kadulja ili ružmarin

- hamu isfiletirati, po želji skinuti kožu, narezati na manje komade, posoliti, popapriti, pokapati limunovim sokom i maslinovim uljem
- poriluk oprati, dio bez listova razrezati na pola, svaki dio do pola zarezati po duljini tako da se nakon kuhanja listovi mogu pojedinačno razdvojiti, kuhati u posoljenoj kipućoj vodi oko 5 minuta da poriluk omekša i da mu se listovi mogu odvojiti, izvaditi iz vode odvojiti listove, staviti na upijajuće ubruse da se prosuši
- krumpir narezati na deblje ploške, kuhati 5-7 minuta u kipućoj posoljenoj vodi, ocijediti od vode, staviti na upijajuće ubruse da upiju višak vode
- krumpir staviti u zdjelu, začiniti paprom i maslinovim uljem, pomiješati da se obloži uljem
- na dno lima za pečenje staviti listiće kadulje po njima posložiti ploške krumpira, zaliti uljem koje je ostalo u zdjeli, peći na 200 stupnjeva oko 15 minuta
- spojiti po dva lista poriluka, tako da se dobije veći list za motanje, staviti komad hame, na nju list bosiljka, zarolati u zamotuljak, premazati maslinovim uljem
- zagrijati tavu, staviti malo maslinovog ulja, popržiti zamotuljke s obje strane, pred kraj podliti s malo bijelog vina
- servirati zamotuljke uz pečeni krumpir


Prikazano na HTV; 17.03.2011.

Nema komentara:

Objavi komentar