za četvero
300 g kratkih, tankih makarona ili bucatina razlomljenih na komade od oko 2,5 cm
maslinovo ulje
sol i svježe mljeveni papar
1 ljubičasti luk sitno nasjeckan
4 režnja češnjaka, sitno nasjeckanih
malo razlomljene ljute suhe papričice (po želji)
200 ml crnog vina
1 litra pilećeg temeljca, temeljca od povrća ili vode
1 glavica radiča narezanog na tanke rezance
2 žlice aceta balsamica
70 g mascarponea
70 g svježe naribanog parmezana
peršin, sitno nasjeckan
- na maslinovo ulje staviti pirjati luk, dodati češnjak i po želji ljutu papričicu, pirjati dok luk omekša
- dodati nasjeckani radič, posoliti, kada malo povene podliti acetom balsamicom i pirjati dok se karamelizira
- u veću zagrijanu tavi staviti malo maslinovog ulja, dodati tjesteninu, pustiti par minuta da dobiju boju pa podliti vinom, a kasnije polako podlijevati temeljcem ili vodom, trebati će oko desetak minuta dok omekšaju
- u omekšale dodati radič, mascarpone, parmezan i peršin, miješati dok se mascarpone rastopi pa servirati
mmm..fantastično...kaže Ana
Prikazano na HTV: 01.03.2011.
bezbroj puta skuhano i preodlično!
OdgovoriIzbriši