125 g Nestle Dessert Corse čokolade
125 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
4 jaja, odvojiti žumanjke i bjelanjke
50 g šećera
1 mjerica svježih jagoda
- čokoladu nasjeckati, topiti na pari, kada se rastopi uz miješanje dodavati maslinovo ulje
- žumanjke dobro istući sa šećerom
- bjelanjke istući u snijeg
- malo ohlađenu čokoladu sjediniti sa žumanjcima
- nježno umiješati snijeg
- uliti u kalup obložen papirom za pečenje
- peći na 180 stupnjeva oko 20 minuta
- pečenu pa ohlađenu tortu izvaditi iz kalupa, narezati
- poslužiti s jagodama
Prikazano na HTV: 31.03.2011.
Ukusno i jednostavno. Svakako probati!
OdgovoriIzbrišitorta je toliko jednostavna za napravit i jako ukusna. Samo sto sam ja na vrh torte stavila glazuru od cokolade i kave tako da je ispalo odlicno!!
OdgovoriIzbrišia sto radim sa snijegom od bjelanjaka? umijesati u tijesto ili posluziti na kraju kao slag uz jagode?
OdgovoriIzbrišioprostite, zaboravila sam dodati u postupku, snijeg se na kraju lagano umiješa u smjesu, ispravljeno
OdgovoriIzbrišiVrlo zanimljvo recept, nisam još nigdje vidjela ovakav recept, da se maslinovo ulje može staviti u tortu sa čokoladom. maslina
OdgovoriIzbriši