ponedjeljak, 11. travnja 2011.

Pogačice od čokolade i oraha

170 g Nestle Dessert Noir čokolade
150 g oraha tostiranih i oguljenih
50 g šećera
330 g brašna
1 i pol žlica praška za pecivo (?? u receptu je doista pisalo žlica, a ne žličica)
malo soli
140 g maslaca narezanog na kockice i dobro ohlađenog
250 g slatkog vrhnja
60 ml kiselog vrhnja
1 štapić vanilije

2 žlice slatkog vrhnja za premazivanje
šećer za posipanje

tučeno slatko vrhnje i džem za posluživanje

- manji dio oraha odvojiti i nasjeckati
- preostale orahe samljeti sa šećerom u mlincu za kavu
- čokoladu sitno nasjeckati
- brašno pomiješati s praškom za pecivo, dodati maslac, utrljati ga u brašno kao za prhko tijesto
- dodati samljevene orahe,  čokoladu i sjemenke iz štapića vanilije sve izmiješati rukom da se sve dobro pomiješa pa dodati obje vrste vrhnja, umijesiti u tijesto
- posuti brašnom, razvaljati na debljinu od oko 2 i pol cm, izrezati okruglom modlicom, slagati na lim za pečenje koji je obložen papirom za pečenje
- pogačice premazati slatkim vrhnjem i posuti šećerom
- peći na 200 stupnjeva oko 20 minuta
- poslužiti uz džem i tučeno slatko vrhnje

Prikazano na HTV: 08.04.2011.

Broj komentara: 6:

  1. Poštovana, kako cijelo vrijeme pratim Vaš blog, primjetila sam da vise ne objavljujete recepte . Lijepo molim da mi kazete gdje mogu doci do njezinih recepata nakon 11. travnja. Puno hvala, Neda

    OdgovoriIzbriši
  2. i ja se pitam zašto više nema recepata.

    OdgovoriIzbriši
  3. Isto se pitam! Jako mi je žao jer sam se oslonila na ovaj blog kada ono:.... nema ništa odavno!

    OdgovoriIzbriši
  4. Možda je autorica ovog vrijednog bloga onemogućena pod izlikom zaštite inteklektualnih prava. To bi bilo čudno jer Anini recepti, iako mnogi odlični, nisu originalni.
    Nadajmo se ipak da će se objavljivanje nastaviti.

    OdgovoriIzbriši
  5. Isto to mislim, pogotovo otkad se prodaju one anine knjige

    OdgovoriIzbriši
  6. @ svim poštovanim pratiteljima bloga--još unazad nekog vremena u komentarima sam napomenula kako dolaskom lijepog i toplijeg vremena vjerojatno više neću pisati recepte, jer za to jednostavno nemam vremena...eto do jeseni vjerojatno ništa od recepata

    OdgovoriIzbriši