2 žlice maslinovog ulja
2 ljubičasta luka, sitno nasjeckana
4 režnja češnjaka, sitno narezana
1,5 ribljeg temeljca
75 ml suhog bijelog vina
1,5 kg kozica svježih
peršin, 1 velika vezica, nasjeckan
nekoliko grančica svježe mente, samo listovi
2 limete, naribana kora i sok
150 g arborio riže
- najprije skuhati riblji temeljac ( u vrećicu staviti začinske trave, češnjak, lovor), dodati mrkvu, luk. ribe i malo ljuštura kozica, maslinovo ulje, sok limuna i sol, treba biti dosta začinjeno, jer se rižoto kasnije ne soli, sve zajedno kuhati 30-45 minuta, povremeno skidati pjenu s temeljca da se ne zamuti
- na maslacu popirjati luk da omekša, dodati češnjak, kad zamiriši i pusti aromu, dodati rižu, malo je tostirati pa početi podlijevati s malo ribljeg temeljca, tako podlijevati dok god riža bude tvrtkasta, a onda dodati naribanu koricu limete, očišćene repove kozica, maslac i sok limete ili limuna
- na samom kraju natrgati i dodati listiće menta
Repriza objavljena na HRT. 27.07. - 11:00 h
Nema komentara:
Objavi komentar