subota, 30. srpnja 2011.

Krpice od ružmarina s mladim grahom i pancetom - paštafažol

3 veće grančice svježeg ružmarina
1 ljubičasti luk
1 glavica češnjaka + 2 režnja
1 mrkva, komadić celera, stabljike peršina, ljuta suha papričica (nasjeckati)
100 g parmezana
1 vezica peršina
100 g pancete (narezano na male trakice)
250 g brašna
2 jaja, 3 žumanjka
40 g maslaca
maslinovo ulje
200 g bijelog graha


- skuhati grah

- svježi ružmarin (listiće) sitno nasjeckati
- u multipraktik staviti brašno, jaja i žumanjke, sol, nasjeckani ružmarin i maslinovo ulje
- izraditi tijesto, poslije još oblikovati rukama
- trebalo bi malo odstajati no ako ne može počnite ga tanjiti (mašinicom ili ručno)
- izrežite krpice koje obilno pobrašnite i pustite da stoje dok radite ostalo

- popirjati luk, dodati papričicu, celer, mrkvu, pancetu, miješati i pirjati
- dio graha izmixati štapnim mixerom za gustoću umaka
- grah staviti na popirjani luk, dodati maslac
- tjesteninu samo malo skuhati u posoljenoj vodi, da se riješimo viška brašna, vaditi šupljikavom žlicom i stavljati u padelu k grahu
- obilno posuti naribanim parmezanom i peršinom


Prikzano na HTV- 28.07.20011. u 11 h

Nema komentara:

Objavi komentar