4 kriške bijelog kruha
80 ml mlijeka
pola žlice sjemenki koromača
250 g svinjetine od lopatice
12-tak manjih lignji - oko 10 cm- oko 500 g
2 režnja češnjaka, nasjeckanog
1/2 žličice ljute papričice
1/2 žličice soli
1/4 žličice sježeg mljevenog papra
maslinovo ulje
svježi peršin, nasjeckan
nisu korištene kobasice nego začinjeno mljeveno meso
- kruh namočiti u mlijeko
- sjemenke koromača malo tostirati pa ih usitniti u mužaru
- u mljeveno meso dodati usitnjeni češnjak, sol, papar, papriku, namočeni kruh i sjemenke koromača, dobro izmiješati
- očišćene lignje puniti smjesom, na vrhu zatvoriti čačkalicom, malo spljoštiti da se nadjev može lijepo ispeći, još ih izvana posoliti i pokapati maslinovim uljem
- na zagrijanu gril tavu poslagati lignje i peći sa svih strana, pred kraj dodati i krakove
- za prilog skuhati blitvu
- na tanjur staviti kuhanu blitvu i po njoj poslagati pečene lignje, posuti nasjeckanim peršinom
- poslužiti i limun
Nema komentara:
Objavi komentar