1,25 l vode
1 velika glavica češnjaka
2 grančice svježeg timijana
1 svježi list lovora
1 i pol žličica soli
5 žumanjaka
3/4 šalice naribanog parmezana
3 žlice maslinovog ulja
svježe mljeveni papar
1/4 štruce bijelog kruha (velike ciabatte)
1 režanj češnjaka, oguljen
- češnjak zgnječiti da se lakše oguli i pusti više okusa, staviti u lonac s timijanom, lovorom, solju i vodom, kuhati oko pola sata
- razmutiti parmezan sa žumanjcima i maslinovim uljem
- kad je češnjak kuhan, izvaditi timijan i lovor, procijediti juhu,a češnjak protisnuti kroz cijedilo
- vratiti u lonac
- malo vruće juhe preliti preko žumanjaka, pomiješati
- na laganoj vatri zagrijati juhu, dodati žumanjke, stalno miješati (temperatura bi trebala biti oko 75 stupnjeva da se ne dobije kajgana) dok se zgusne
- tostirati kriške kruha, natrljati češnjakom, položiti krišku kruha na dno dubokog tanjura i zaliti juhom, dodati papar i malo maslinova ulja i grančicu timijana
Nema komentara:
Objavi komentar