petak, 5. kolovoza 2011.

Fileti brancina s gazpacho umakom i salatom od ječma

4 fileta očišćenih brancina
2 svježa krastavca
6 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 žlice octa od bijelog vina
1 ljuta zelena papričica, očišćena od sjemenki i nasjeckana
sol i svježe mljeveni papar
300 g cherry rajčica, oguljenih i očišćenih od sjemenki
ljuta suha crvena papričica
klice od kresa ili rotkvice

2 vezice mladog luka, nasjeckanog
1 režanj češnjaka, nasjeckanog
maslinovo ulje
sol i svježe mljeveni papar
1 šalica oguljenog ječma
limunov sok


- skuhati ječem u slanoj, kipućoj vodi oko 20 minuta
- nasjeckati mladi luk na ploške, češnjak isto na ploške, dodati sol i papar, maslinovo ulje pa izmiksati štapnim mikserom, dodati sok limuna, preliti po ječmu i pomiješati (ova salata može se servirati hladna ili topla)
- krastavac oguliti, izvaditi koštice i narezati na kockice - dio odvojiti za serviranje, preostali dio staviti u posudu, dodati ljutu papričicu, ocat, sol, m. ulje, ispasirati štapnim
- isfiletirane brancine posoliti s obje strane, zarezati kožu, premazati maslinovim uljem s obje strane
- zagrijati tavu, peći prvo sa strane kože, kad meso pobijeli s gornje strane, okrenuti, dodati rajčice, posolit i još samo minutu peći, izvaditi ribu, a rajčice još malo pustiti
- slojevito na tanjur servirati prvo gazpacho, malo razmazati, zatim na njega ječam, na njega filet brancina, na njega malo rajčice, krastavaca i po vrhu posuti klicama kresa

Nema komentara:

Objavi komentar