600 g fileta lososa, bez kože
maslinovo ulje, sol i svježe mljeveni papar
Za umak:
1 žlica kapara, sitno nasjeckanih
2 fileta slanih inćuna, pola glavice ljubičastog luka
1 i pol žlica zelenih vrhova od koromača ili peršina
1 žličica naribane limunove korice
40 ml maslinovog ulja, pola žlice limunovog soka
par kapi crvenog vinskog octa
sol i svježe mljeveni papar
- lososu skinuti kožu, izvaditi košćice,
- natrljati solju i paprom, razrezati na 3 komada
- staviti na papir za pečenje koji je položen na rešetku, politi malo ulja, položiti komade lososa, a u posudu ispod rešetke uliti vodu, staviti u pećnicu koja je zagrijana na 140 stupnjeva
- peći (kuhati) oko 20 minuta
- luk sitno nasjeckati, marinirati u limunovom soku ili octu
- usitniti kapare, slane inćune, peršin, dodati k luku, dodati naribanu limunovu koricu, sol i papar te maslinovo ulje, a ako je potrebno i još soka limuna, pomiješati
- na komad kruha položiti komad lososa, zaliti umakom, na to još dodati list crvenog radiča, poklopiti drugom fetom kruha
repriza na HTV: 27.10.2011.
pravila :-). prvu put jedem losos. jako sam probirljiva sa hranom, tako da sam bila skepticna u vezi sa umakom. ali kad sam uzela zalogaj - to je bilo otkrice...
OdgovoriIzbrišiWygląda bardzo aptyecznie. Pozdrawiam serdecznie.
OdgovoriIzbriši