Za ribu:
2 orade od 300 g, očišćene od utrobe i ljuski
sol i svježe mljeveni papar
4 češnja češnjaka, narezana na tanke ploške
ljuta grubo mljevena papričica, po ukusu
nekoliko grančica svježeg timijana
ekstra djevičansko maslinovo ulje
nekoliko žlica bijelog suhog vina
2 žlice limunovog soka
1 bjelanjak, razmućen
Za brokule:
2 glavice brokula
ekstra djevičansko maslinovo ulje
4 češnja češnjaka, nasjeckana
ljuta papričica
konzerva cherry rajčica
sir pecorino romano, nariban
- očišćenu ribu natrljati solju, po njoj dodati još malo mljevene ljute papričice
- na komad masnog papira položiti ribu, u utrobu staviti malo češnjaka, timijana i koju plošku limuna, pokapati maslinovim uljem i vinom
- dobro zamotati, a spoj premazati bjelankom da se zalijepi, peći na 250 stupnjeva desetak minuta, dok se škartoc napuhne
- u posoljenoj kipućoj vodi kratko blanšitari brokulu nakidane na cvjetiće
- u tavi lagano popržiti ploške češnjaka, dodati ljutu papričicu, zaliti rajčicama, provreti, dodati blanširanu brokulu, pomiješati, dodati naribani pecorino
- na tanjur staviti malo brokula te ribu izvađenu iz papira pa zaliti maslinovim uljem
Repriza HTV: 26.08.2011. , 26.10.2011.
Nema komentara:
Objavi komentar