petak, 26. kolovoza 2011.

Orada al cartoccio


Za ribu:


2 orade od 300 g, očišćene od utrobe i ljuski
sol i svježe mljeveni papar
4 češnja češnjaka, narezana na tanke ploške
ljuta grubo mljevena papričica, po ukusu
nekoliko grančica svježeg timijana
ekstra djevičansko maslinovo ulje
nekoliko žlica bijelog suhog vina
2 žlice limunovog soka
1 bjelanjak, razmućen

Za brokule:


2 glavice brokula
ekstra djevičansko maslinovo ulje
4 češnja češnjaka, nasjeckana
ljuta papričica
konzerva cherry rajčica
sir pecorino romano, nariban


- očišćenu ribu natrljati solju, po njoj dodati još malo mljevene ljute papričice

- na komad masnog papira položiti ribu, u utrobu staviti malo češnjaka, timijana i koju plošku limuna, pokapati maslinovim uljem i vinom

- dobro zamotati, a spoj premazati bjelankom da se zalijepi, peći na 250 stupnjeva desetak minuta, dok se škartoc napuhne

- u posoljenoj kipućoj vodi kratko blanšitari brokulu nakidane na cvjetiće

- u tavi lagano popržiti ploške češnjaka, dodati ljutu papričicu, zaliti rajčicama, provreti, dodati blanširanu brokulu, pomiješati, dodati naribani pecorino

- na tanjur staviti malo brokula te ribu izvađenu iz papira pa zaliti maslinovim uljem

Repriza HTV: 26.08.2011. , 26.10.2011.

Nema komentara:

Objavi komentar