srijeda, 24. kolovoza 2011.

Quiche od lososa i poriluka

4 veća poriluka
50 g maslaca
500 g fileta lososa, bez kože
vezica svježeg kopra, nasjeckanog
1 žličica naribane korice limete
1 ½ žličice krupne soli
papar
3 jaja
250 ml mlijeka
125 ml slatkog vrhnja ili milerama
3 žlice naribanog sira, provolone ili gruyere
500 g lisnatog tijesta, odmrznutog

- narežite svijetli dio poriluka na tanke ploške, pirjajte ga na maslacu, posoljenog, dok ne omekša, oko 15 minuta
- razrežite losos na ploške debele oko 1 cm, pomiješajte ga u posudi s porilukom, koprom, koricom limete, solju i paprom.
- u drugoj posudi izmiješajte jaja, sir, mlijeko i vrhnje te sol i papar
- zagrijte pećnicu na 180°C i rešetku stavite u donju trećinu pećnice, na program za pizzu
- na pobrašnjenoj površini razvaljajte tijesto tanko i obložite njime kalup za pitu
- rasporedite nadjev od poriluka i lososa po tijestu, prelijte smjesom od jaja i mlijeka, presavinite rubove tijesta prema unutra po nadjevu
- premažite ih razmućenim jajem
- pecite oko 45 minuta dok tijesto dobije zlatnu boju
- poslužite ohlađeni komad pite uz salatu

Repriza HTV: 24.08.2011., 31.10.2011.

Nema komentara:

Objavi komentar