subota, 20. kolovoza 2011.

Teriyaki piletina s pecenim mladim lukom

2 zlice soja umaka
1 zlica octa od rize
100 ml meda
1 rezanj cesnjaka, naribanog
1 zlicica naribanog svjezeg djumbira



4 batka sa zabatcima, otkostenih
4 vezice mladog luka
sol i svjeze mljeveni papar
2 zlice suncokretovog ulja



- otkostenu piletinu posoliti
- na zagrijanu tavi dodati malo maslinovog ulja, polozit batke s kozom na dolje, na njih staviti papir za pecenje i opteretiti tezom tavom, tako peci dok se napravi korica, okrenuti i malo peci s druge strane
- napraviti umak od soja sosa, octa i meda, dodati naribani djumbir i cesnjak, sve promijesati
- za prilog na lim za pecenje oblozen papirom poloziti mladi luk, posoliti, popariti, pokapati maslinovim uljem, peci na 220 stupnjeva oko 10 minuta
- pecenu piletinu narezati na prutice, staviti u manju posudu za pecenje, zaliti umakom, staviti peci na 220 stupnjeva oko 10 minuta, tek da se zapece
- na tanjur staviti peceni mladi luk i ns njega staviti piletinu i zaliti umakom

05. 2011.

Nema komentara:

Objavi komentar