petak, 30. rujna 2011.

Pečena orada s pancetom i limunom

2 svježe, očišćene orade
12 vrlo tanko narezanih šnita pancete
1 limun narezan na tanke kolutove
8 grančica timijana
1/2 kg mlade raštike ili čimulica
3 režnja češnjaka narezanog na tanke ploške
žlica limunovog soka
maslinovo ulje
sol i papar

- ribe posoliti i popariti
- u utrobu ribe staviti kolut limuna i grančicu timijana, jedan kolut limuna staviti na ribu pa omotati pancetom
- položiti na manji lim za pečenje, pokapati maslinovim uljem, preostale kolutove limuna također staviti na lim
- peći na 250 stupnjeve oko 15 minuta
- raštici odstraniti peteljke, narezati, staviti u proključalu i posoljenu vodu, kuhati 5-10 minuta
- narezani češnjak staviti na zagrijano maslinovo ulje i kratko popržiti (oprezno da češnjak ne bi postao gorak)
- ocijedit raštiku, staviti je na tanjur za posluživanje te po njoj rasporediti prženi češnjak, zaliti maslinovim uljem
- za serviranje: na tanjur staviti ribu i dio raštike

prikazano na HTV nekoliko puta tokom 09.2011., 10.01.2012.

1 komentar:

  1. Teta Ana jel vi perete svoje sude nakon sto kuvate u emisiji ?

    OdgovoriIzbriši