150 g brašna
3/4 žličice soli
1/8 žličice svježe mljevenog papra
1/2 grubo mljevene crvene ljute papričice
40 g maslaca hladnog i narezanog na male kockice
1 i 1/2 žlice sitno nasjeckanog svježeg lovora
60 g fino naribanog Gruyera ili Sbrinz sira
70 ml slatkog vrhnja
- u receptu je naveden lovor no Ana je radila s timijanom ( a može se raditi s ružmarinom ili kaduljom)
- u zdjelu staviti naribani sir (radila je s parmezanom), brašno, utrljati maslac pa dodati ostale sastojke, a na kraju povezati slatkim vrhnjem
- brzo umijesiti, napraviti malu kobasicu te staviti u zamrzivač na oko 1 sat
- ohlađeno tijesto narezati na veoma tanke ploške
- poslagati na lim obložen papirom za pečenje, peći na 180 stupnjeva 5-7 minuta pazeći da se ne prepeku
U emisiji je radila i Pikantne bademe, a recept se već nalazi ovdje: Pikantni bademi
HTV: 28.09.2011.
Nema komentara:
Objavi komentar