za 4-6 osobe
60 g maslaca
2 žlice maslinovog ulja
2 manje glavice crvenog luka, sitno nasjeckanog
1 rebro lisnatog celera, sitno nasjeckano
2 jabuke granny smith, oguljene, razrezane na četvrtine i narezane tanke ploške
250 g riže carnaroli ili arborio
150 ml bijelog vina
1 l pilećeg temeljca
75 g sira parmigiano reggiano, svježe naribanog
1 vezica svježeg peršina, nasjeckanog
- na polovici maslaca pirjajte luk i celer dok potpuno omekšaju
- dodajte rižu dok se riža ne tostira i postane pomalo prozirna
- podlijte vinom i pustite da ispari pa počnite podlijevati temeljcem, malo po malo kako riža upije
- oko 5 minuta pred kraj dodajte jabuke
- na samom kraju, izvan vatre dodajte maslac, parmezan (možete dio ostaviti da si poslije dodate), peršin i celerove listiće, neka malo odstoji da se okusi prožmu pa poslužite
- rižoto bi trebao biti relativno rijedak
HTV: 23.09.2011.
Nema komentara:
Objavi komentar