200 ml pilećeg temeljca (par krilaca, hrbat)
60 ml soja umak
50 g smeđeg šećera
3 žlice kečapa
3 žlice naribanog svježeg đumbira
3 češnja češnjaka
1 žlica jabučnog octa
1 svinjski lungić, očišćen od žilica
1 žlica maslinovog ulja
Za pire:
1 veći slatki krumpir - batat (oko 400 g)
2 žlice maslaca
1 žlica naribane korice od naranče
2 žlice narančinog soka
sol
svježe nariban muškatni orašćić
svježi vlasac, nasjeckan
- najprije vilicom ili štapićem za ražnjiće izbockajte batat pa ga zamotajte u alu foliju te stavite peći u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva, pecite oko 45 minuta
- lungiću očistite žilice i tetive, posolite, stavite u plastičnu vrećicu
- za marinadu u zdjelici pomiješajte preostale sastojke osim temeljca pa dodajte k lungiću u vrećicu, protresite, neka odstoji oko 2 sata u hladnjaku (no Ana je ostavila vani i marinirala ga tek pola sata)
- izvaditi iz marinade, osušiti papirnatim ubrusom, marinadu izliti u manju posudu za kuhanje pa dodati pileći temeljac pa kasnije staviti na vatru i reducirati umak
- zagrijati tavu, dodati maslinovo ulje popržiti lungić sa svih strana
- prebaciti lungić na lim, staviti u pećnicu na 200 stupnjeva oko 15 minuta
- oguliti batat, zgnječiti i dodati preostale sastojke, pomiješati
- pečeni lungić narezati na ploške
- poslužiti meso preliveno umakom i pire od batata posut nasjeckanim vlascem
Reprizirano na HTV: 19.10.2011. i 02.11.2011.
Nema komentara:
Objavi komentar