ponedjeljak, 7. studenoga 2011.

Brancin s korom od limuna i peršina

2 veća brancina (oko 400 g), filetirana
400 g cherry rajčice
maslinovo ulje
3 žlice muštarde
timijan
2 žlice slatkog vrhnja
sol i papar
300 g mladog špinata
300 g krumpira

kora:
200 g maslaca
200 g sredine bijelog, mliječnog kruha iz kalupa
200 g svježeg peršina
korica od 2 domaća limuna



- kruhu odrezati koru. narezati na kockice pa usitniti u blenderu, kad se kruh usitni u blender dodati maslac, naribanu limunovu koricu i peršin, sve zajedno usitniti
- smjesu namazati na foliju, prekriti drugim komadom folije, razvaljati na oko centimetar debljine, staviti u zanrzivač da se stisne
- rajčice pofuriti, oguliti, izvaditi koštice, nasjeckati, popirjati na maslinovom ulju, dodati sol i timijan
- ribu isfiletirati, povaditi sve kosti
- za prilog staviti kuhati u slanu vodu krumpir narezan na ploške, kuhati oko 15 min, izvaditi šupljikavom žlicom pa u tu istu vodu staviti kuhati špinat
- u međuvremenu:
- manji lim za pečenje ili vatrostalnu zdjelu namazati maslinovim uljem, položiti filete kožom dolje, premazati muštardom, zatim salsom od rajčica
- stvrdnutu koru od peršina narezati na komade pa staviti povrh salse
- peći na 215 stupnjeva 8-10 minuta dok kora postane hrskava
- izvaditi ribu, a u posudu u kojoj se pekla riba staviti vrhnje kojim će se pri posluživanju začiniti špinat, pomiješati da se pokupe sokovi
- na tanjur staviti nekoliko ploški krumpira, zatim špinat, zaliti vrhnjem, a na vrh položiti zapećenei filet


- može se napraviti s oradom

HTV:07.11.2011. , 28.11.2011.

Nema komentara:

Objavi komentar