srijeda, 9. studenoga 2011.

Florentines

(za 20-25 kolačića)


1 bjelanjak
50 g šećera u prahu
130 oguljenih badema u listićima
malo krupne morske soli
naribana korica naranče
75 g tamne čokolade

- zagrijte pećnicu na 150 stupnjeva
- obložite lim masnim papirom
- u većoj zdjeli pomiješajte sve sastojke
- položite po žličicu smjese na lim, pazeći da ima dosta razmaka među kupčićima
- spatulom ili vilicom namočenom u hladnu vodu izravnajte kupčiće da budu što tanji, pazeći da nema previše praznina među bademima
- pecite 10-15 minuta, dok kolačići nisu zlatne boje
- točno vrijeme ovisi o veličini vaših kolačića
- kad su zlatne boje i hrskavi, ostavite da se ohlade.
- rastopite čokoladu na pari i njome premažite bademe. Ostavite da se čokolada stisne prije posluživanja.

HTV: 23.12.2009.

Nema komentara:

Objavi komentar