četvrtak, 8. prosinca 2011.

Ljuta meksička juha od rajčice i tortilja

4 sušene velike zelene ili crvene ljute papričice, očišćene od sjemenki
450 g pelata rajčica u konzervi
1 glavica ljubičastog ili luka srebrenca, sitno nasjeckana
2 velika režnja češnjaka, sitno nasjeckana
2 l pilećeg temeljca (1 kg krilaca + grincajg)
2 žlice maslinovog ulja
1 žličica suhog origana
suncokretovo ulje za prženje
12 mekanih kukuruznih tortilja, narezanih na kvadrate od oko 2 cm
1 avokado, nasjeckan na kockice
100 g mladog ovčjeg sira, razmrvljenog
60 ml milerama



- papričice ispecite u teflonskoj tavi, bez masnoće, dok ne promjene boju i aromu
- jednu papričicu stavite sa strane i usitnite
- u kuhinjski robot stavite rajčice, luk, češnjak i ostatak papričica sa 120 ml temeljca
- zagrijte maslinovo ulje i kuhajte pire dok se ne skuha napola i počne se hvatati za posudu, 15-20 minuta, dodajte ostatak temeljca, origano i sol te kuhajte dalje, oko 45 minuta

- dok se juha krčka, zagrijte oko 2 cm suncokretovog ulja na 180°C i pržite tortilje narezane na kockice, kad zazlate izvadite na kuhinjski papir, posolite (može se poslužiti i bez da se tortilje prže)
- avokado narezati na kockice i pokapati sokom limete da ne oksidira
- rasporedite tortilje između zdjelica, zajedno s avokadom, te prelijte juhom, na kraju juhu posipajte sirom, razmrvljenom papričicom i mileramom

HTV: 08.12.2011.

Nema komentara:

Objavi komentar