130 g slanutkovog brašna
280 ml vode
2/3 žličice soli
malo mljevenog kumina
3 žlice maslinovog ulja
svježe mljeveni papar i sol
1 glavica salate regice
60 g pancete narezane na tanke štapiće
2 režnja češnjaka sitno nasjeckana
pola vezice svježeg peršina
2 žlice bijelog vinskog octa
maslinovo ulje
- uključiti pećnicu na 250 stupnjeva istaviti lim za pečenje da se zagrije
- slanutkovo brašno pomiješati s vodom , dodati sol, papar malo kumina, nekoliko žlica maslinovog ulja sve pomiješati. neka odstoji nekoliko sati
- u lim koji se prethodno zagrijao u pećnici staviti maslinovo ulje, izliti smjesu da prekrije dno, staviti peći
za topli dressing
- na zagrijanu tavu dodati maslinovo ulje, dodati pancetu kad se malo poprži dodati češnjak, uliti ocat i maknuti s vatre, dodati peršin
- salatu narezati, staviti u zdjelu, zaliti dresingom, pomiješati
- soccu - farinatu razrezati na trokute, na tanjur kao podlogu staviti dio i povrh rasporediti nekoliko žlica salate
regica - frčkava endivija
HRT:09.12.2011.
Nema komentara:
Objavi komentar