četvrtak, 11. studenoga 2010.

Mousse od banane

100 g smeđeg šećera
40 g maslaca
550 ml slatkog vrhnja
4 zrele banane ohlađene u zamrzivaču 2 sata
malo soka od limuna
tamna čokolada za posipanje

- najprije napraviti umak od šećera
- u posudici staviti smeđi šećer, slatko vrhnje (čini mi se da je bilo oko trećine cijele količine) i maslac, pustiti da se rastopi, kuhati 1-2 minute pa skloniti s vatre da se hladi
- pripremiti banane - oguliti i narezati na komade, (bile su velike), trebaju biti zrele i stajati prije korištenja u zamrzivaču da budu ledene
- banane staviti u blender, dodati preostalo slatko vrhnje. izmiksati u kremasti mousse, dodati limun
- poslužiti u posudicama - čašama
- na dno staviti malo ohlađenog umaka, malo razliti po zdjelici, dodati mousse, opet umak, malo promiješati, na vrh posuti nasjeckanom čokoladom

Prikazano na HTV: 10. 11. 2010.

1 komentar:

  1. ovo nema nikakve veze s mousse kremama. vjerujem da je ljepo ali ja sam ipak vrh u slasticarstvu i znam sto sta a kamoli ne klasicnu mousse kremu. Filip.

    OdgovoriIzbriši