utorak, 28. prosinca 2010.

Ravioli s piletinom, pancetom i ružmarinom

Tijesto:

300 g brašna za tanka tijesta
3 jaja
sol

Nadjev:
1/2 pileta (ostaci  pečenog)
2 žlice maslinovog ulja
2 žlice svježeg ružmarina sitno nasjeckanog
2 režnja češnjaka narezanog na tanke ploške
125 g pancete sitno nasjeckane
sol i svježe mljeveni papar
1 žlica naribanog parmezana

Za posluživanje:
4 žlice maslinovog ulja
1 grančica svježeg ružmarina
3 režnja češnjaka
svježe mljeveni papar
malo ljute tucane papričice po želji
svježe naribani parmezan

- od sastojaka umijesiti tijesto
- na maslinom ulju popržiti češnjak, ružmarin, pancetu i ljutu papričicu
- pečenu piletinu narezati na komadiće, dodati popržene sastojke, ali bez ulja, dodati naribani parmezani, promiješati
- u tavu k preostalom ulju od prženja dodati još maslinovog ulja, zdrobljene režnjeve češnjaka i grančicu češnjaka, pustiti da se sokovi prožmu
- tijesto razvaljati na dva dijela
- na doljni dio tijesta žlicom stavljati hrpice nadjeva, oko nadjeva premazati vodom, prekriti drugim dijelom tijesta, pritisnuti oko nadjeva, izrezati kvadrate
- u ključali vodu dodati sol, raviole, kuhati oko 5 minuta
- kuhane vaditi u posudu ili direktno na tanjur, politi umakom od ružmarina i češnjaka, posuti naribanim parmezanom

Prikazano na HTV:27.12.2010.

Nema komentara:

Objavi komentar