četvrtak, 24. ožujka 2011.

Palačinke s umakom od naranče i karamela

Za palačinke:

3 jaja
500 ml mlijeka
123 ml gazirane mineralne vode
50 g rastopljenog maslaca
160 g brašna
1/2 žličice šećera
1/4 žličice soli


Za umak:

150 g mascarponea
2 velike naranče
100 g šećera
3 žlice likera grand marinera ili maraschina

- rastopiti maslac
- umutiti jaja, dodati mlijeko
- u brašno dodati sol i šećer pa umiješati u smjesu mlijeka i jaja, dodati mineralnu vodu i na kraju rastopljeni maslac, sve izmiješati u glatku smjesu
- pustiti da stoji 2 sata
- ocijediti naranče
- u sok dodati liker pa zagrijati na laganoj vatri
- rastopiti šećer u karamel pa ga zaliti sokom, zagrijavati dok se karamel rastopi
- ispeći palačinke, navodno nije potrebno mazati tavu uljem, jer je u tijestu maslac
- palačinke namazati mascarponeom, preklopiti ih na četvrtinu
- na tanjur servirati po dvije palačinke prelivene umakom

Prikazano na HTV: 23.03.2011.

1 komentar: