ponedjeljak, 4. travnja 2011.

Torta od čokolade i maslinovog ulja

125 g Nestle Dessert Corse čokolade
125 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
4 jaja, odvojiti žumanjke i bjelanjke
50 g šećera

1 mjerica svježih jagoda

- čokoladu nasjeckati, topiti na pari, kada se rastopi uz miješanje dodavati maslinovo ulje
- žumanjke dobro istući sa šećerom
- bjelanjke istući u snijeg
- malo ohlađenu čokoladu sjediniti sa žumanjcima
- nježno umiješati snijeg
- uliti u kalup obložen papirom za pečenje
- peći na 180 stupnjeva oko 20 minuta
- pečenu pa ohlađenu tortu izvaditi iz kalupa, narezati
- poslužiti  s jagodama

Prikazano na HTV: 31.03.2011.

Broj komentara: 5:

  1. Ukusno i jednostavno. Svakako probati!

    OdgovoriIzbriši
  2. torta je toliko jednostavna za napravit i jako ukusna. Samo sto sam ja na vrh torte stavila glazuru od cokolade i kave tako da je ispalo odlicno!!

    OdgovoriIzbriši
  3. a sto radim sa snijegom od bjelanjaka? umijesati u tijesto ili posluziti na kraju kao slag uz jagode?

    OdgovoriIzbriši
  4. oprostite, zaboravila sam dodati u postupku, snijeg se na kraju lagano umiješa u smjesu, ispravljeno

    OdgovoriIzbriši
  5. Vrlo zanimljvo recept, nisam još nigdje vidjela ovakav recept, da se maslinovo ulje može staviti u tortu sa čokoladom. maslina

    OdgovoriIzbriši