225 g svijetle quinoe
3 žlice extra djevičanskog maslinovog ulja
sol i svježe mljeveni papar
1 1/2 kg poriluka, samo svijetli dio
4 grančice svježeg timijana
200 g svježih shiitake gljiva
150 ml bijelog vina
300 ml pilećeg temeljca
50 g svježe naribanog parmezana
2 mlada luka, sitno nasjeckana
- quinou je potrebno isprati u 5 voda jer stvara saponin koji daje gorčinu
- zatim je staviti kuhati u kipuću slanu vodu, kuhati 10 minuta
- nasjeckati bijeli dio poriluka na tanke kolutiće, dodati listiće timijana
- shiitake obrisati vlažnim ručnikom, odvojiti klobuke od stapki, klobuke narezati na rezance, stapke sačuvati
- veliku tavu zagrijati, staviti malo maslinovog ulja, dodati gljive, posoliti i popariti, uz miješanje kratko popirjati, gotove istresti u zdjelicu
- u istu tavu dodati još malo ulja i na njemu popirjati poriluk
- cjedilo obložiti gazom, kuhanu quinou procijediti
- u posudu za kuhanje staviti vodu i cijele stapke shiitake, staviti kuhati, na tu posudu staviti cjedilo u kojoj je quinoa, poklopiti i kuhati na pari da se do kraja napuhne
- malo popirjani poriluk, zaliti s bijelim vino, pustiti da ispari, dodati shiitake, podliti s pilećim temeljcem
- nasjeckati mladi luk
- dodati quinou u poriluk, promiješati nek još malo zajedno pirja, na samom kraju dodati nasjeckani mladi luk i parmezan
super---mmm---quinoa alla rižoto
Prikazano na HTV 23.11.2010.
ej bok!
OdgovoriIzbrišiprvo: kapa dolje za ovu stranicu.
dvije godine skupljam anine recepte s TV. rado bi Ti ih dala na raspolaganje, možda koji nemaš :p
ak me hoćeš kontaktirati: svabikica@gmail.com, bit će mi drago.
puno pozdrava i nemoj preskočit koju emisiju ;-)
he, pokušati ću pisati, mada ako će biti recepti kao jučer i danas...stvarno nemam što vidjeti :(.
OdgovoriIzbrišiHvala na ponudi za recepte, poslala sam ti mail.