petak, 14. siječnja 2011.

Rižini rezanci s brokolima, đumbirom i mladim lukom

400 g linguina ili špageta od rižinog brašna
750 g mladih brokola
1 vezica mladog luka
3 cm đumbira, oguljenog i naribanog
1 svježa crvena papričica, očišćena od sjemenki i nasjeckana
maslinovo ulje
sol i papar

- mladim brokolama odvojiti listiće i cvjetiće
- zakuhati i posoliti vodu, staviti prvo kuhati lišće - oko 3 minute, zatim dodati cvjetiće i kuhati još 2-3 minute
- narezati mladi luk na dijagonalne ploške ( i dio zelenog)
- đumbir oguliti i naribati, papričicu očistiti od sjemenki i nasjeckati
- u tavu staviti maslinovo ulje, kratko popirjati luk, đumbir i papričicu
- blanširanu brokulu šupljikavom žlicom vaditi u zdjelu pa je potom dodati u tavu luku, đumbiru i papričici
- u vodu u kojoj se kuhala brokula stavit kuhati špagete od rižinog brašna, tokom kuhanja miješati da se ne slijepe jer imaju puno škroba, kuhati oko 10 minuta
 - umak od brokule podliti s malo vode u kojoj se kuha tjestenina, kako bi umaka bilo više
- kuhane rezance hvataljkom vaditi iz vode, staviti direktno na tanjur u kojem ćete servirati, po rezancima rasporediti umak od brokule, đumbira i mladog luka

Fantastično! - kaže Ana

Prikazano na HTV: 14.01.2011.

3 komentara: