četvrtak, 17. veljače 2011.

" Kolač " od kulena i pistacija

2 žlice crnog sezama
maslac za kalup

150 g brašna
1 žlica praška za pecivo
1/2 žlice soli
ljuta papričica razmrvljena
3 jaja
150 ml čvrstog punomasnog jogurta
85 g kulena, narezanog na male kockice
8 komada sušenih rajčica iz ulja, nasjeckanih na male kockice
90 g očišćenih i oguljenih pistacija, grubo nasjeckanih
3 žlice svježe nasjeckanog peršina

- sastojke koje je potrebno nasjeckajte
- kalup namazati maslacem i posuti sezamom
- jaja razmutiti (pjenjačom), dodati  jogurt, izmiješati
- u brašno dodati prašak za pecivo i sol pa sve zajedno prosijati u smjesu jaja i jogurta
- dodati ljutu papričicu, sve lagano izmiješati, ne previše pa dodati kulen, pistacije, rajčice i peršin
- smjesu uliti u kalup, po vrhu posuti sezamom
- peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 40 minuta (probajte drvenim štapićem da li je pečno)
- pečeno malo ohladiti pa narezati na ploške

Anine napomene:
Može se peći i u modelu za muffine.
Možete koristiti i druge sastojke npr. pancetu umjesto kulena, a umjesto pistacija lješnjake ili orahe.

meni osobno čini se previše soli i praška za pecivo, ali u receptu stoji upravo tako - cijela žlica pzp i pola žlice soli...

Prikazano na HTV: 16.02.2011.

Broj komentara: 7:

  1. Probala sam, meni je izvrsno.

    OdgovoriIzbriši
  2. napravio i probao....izvrsno.

    Danas vrijedi probati i sa pancetom te orasima

    OdgovoriIzbriši
  3. savršeno!
    ne samo ovo nego sve od ane,samo da malo manje soli.
    divim se toj ženi i sve emisije koje imaju veze s kuhanjem treba ukinuti,specijalno večeru za 5 gdje je predjelo šareni urnebes a kod ane jednostavno kolač od kulena.
    svaka čast ani.

    OdgovoriIzbriši
  4. upravo krecem sa pripremom....vjerujem da ce biti fino . Popodne idem na izlet u prirodu i nekako vjerujem da ce ovo biti jedna od onih stvari koje moras uzet sa sobom :D

    OdgovoriIzbriši
  5. Jučer isprobano na društvu uz kartanje, nestalo u tren oka!
    Hvala na receptu :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Jako fino,koristila sam domaću ,malo ljutu kobasu umjesto kulena i tostirane orahe umjesto pistacija.Puno hvala za objavu recepta.

    OdgovoriIzbriši