četvrtak, 24. veljače 2011.

Piletina u tikka masala umaku

3 žlice suncokretovog ulja
1 velika glavica ljubičastog luka, nasjeckanog
3 cm svježeg đumbira, oguljenog i naribanog
3 režnja češnjaka, naribanog
1/2 žličice cayene papričice, mljevene
1 žličica kurkume
2 žličice garam masala praha
1 žlica smeđeg šećera
2 svježe zelene papričice, očišćene od sjemenki i nasjeckane
sol i papar
1 žlica koncentrata rajčice
400 g pelata rajčice, sitno nasjeckane
4 fileta pilećih prsiju, bez kože i kostiju
1 vezica svježeg korijandora ili peršina
6 žlica punomasnog jogurta

basmati riža

300 g špinata
pola glavice ljubičastog luka, nasjeckanog
1 režanj češnjaka, naribanog
2 cm svježeg đumbira, oguljenog i naribanog
1 žličica sjemenki gorušice
maslinovo ulje
sol i papar

- luk popirjati na ulju, dodati naribani češnjak i đumbir, promiješati, dodati ostale začine (kurkumu, cayene papričicu i garam masala prah), malo popirjati, dodati šećer, zelenu papričicu, podliti s pelatima i koncentratom rajčice, neka krčka oko 10 minuta
- piletinu narezanu na veće kocke na naglo popržiti u tavi sa svih strana
-  umak izmiksati štapnim mikserom, vratiti na vatru, dodati piletinu u umak i sve zajedno krčkati još desetak minuta pa na kraju dodati jogurt i sjeckani korijandor (ako nema može peršin)
- za špinat na malo ulja popržiti luk, dodati češnjak i đumbir, sjemenke gorušice, pomiješati, dodati špinat i pirjati dok povene
- servirati kuhanu basmati rižu, špinat te masalu koja se obilno posipa korijandorom ili peršinom

Prikazano na HTV: 21.02.2011.

Broj komentara: 14:

  1. Hvala na receptu, bas sam ga cekala! :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Gdje kupiti masala prah?

    OdgovoriIzbriši
  3. Masala prah se može kupiti u Gardenu - > http://mojgarden.hr/kontakt/

    OdgovoriIzbriši
  4. ja čekam onu tortu od badema i krušaka:-(((
    Hoćemo dobiti recept?

    OdgovoriIzbriši
  5. i ja jedva čekam tortu, ali naša teta koja vodi blog je napisala jučer kako zbog posla jednostavno ne stigne pisati pa mislim kako svi možemo odahnuti jer barem znamo da je dobro i da će kada ugrabi vremena napisati nove recepte. pozdrav svima, a posebno njoj.
    vjerna čitateljica

    OdgovoriIzbriši
  6. aha, hvala na odgovoru! pozdrav svima a najveći našoj teti blogerici!!

    OdgovoriIzbriši
  7. isprobanooo, super je! :)

    HVALA teti blogerici :)

    nadam se da će stavit i ovu čoko muss tortu od danas :)

    OdgovoriIzbriši
  8. i ja čekam tortu od badema i krušaka.....

    OdgovoriIzbriši
  9. @I.M.- masala prah se stavlja na popirjani luk nakon češnjaka i đumbira, zajedno s kurkumom i cayene papričicom, evo dodala sam i u receptu da bude jasnije :)
    ---SVIMA--- hvala na posjetama blogu i brizi, recepte ću objavljivati kako budem imala vremena...
    Lp

    OdgovoriIzbriši
  10. upravo sam danas napravila! hvala puuuno na receptu!!!!

    OdgovoriIzbriši
  11. Hvala blogerici na trudu.Bilo bi lijepo da nas i dalje razveseliš sa pisanjem recepata.

    OdgovoriIzbriši
  12. @ What Have I Learned Today - nema na čemu :), znači masala uspjela?
    @ -anonimno- nastojati ću

    OdgovoriIzbriši