srijeda, 17. kolovoza 2011.

Salsa od manga na kukuruznoj tortici

Za tortice:

3 žlice kukuruzne krupice
60 g brašna
¼ žličice soli
¼ žličice praška za pecivo
1 jaje, istučeno
5 žlica mlijeka
1 žlica rastopljenog maslaca
125 g kukuruza
cayenne paprika
1 žlica ulja od suncokreta

Za salsu:

½ zrelog manga, nasjeckanog na sitne kockice
½ ljubičastog luka, sitno nasjeckanog
1 svježa zelena chilli papričica, očišćena od sjemenki i rebra te sitno nasjeckana
sok od jedne limete
sol, papar

125 ml milerama
20 svježih listova peršina

- pomiješajte kukuruznu krupicu, sol, brašno, prašak za pecivo, jaje, mlijeko i maslac te napravite glatku smjesu, nakon toga umiješajte zrna kukuruza, dodajte ljutu papričicu po želji
- tavu premažite uljem, zagrijte je, stavljajte po žličicu smjese, malo razmažite da dobujete pravilan popečak
- pecite dok tortice postanu zlatne boje ( oko 2 i pol minute po svakoj strani)
- premažite tavu ponovno između svake ture
- za salsu, pomiješajte mango, luk, chilli i limetu, dodajte sol i papar
- servirajte tako da na svaku torticu stavite žličicu milerama i na njega salsu, po želji ukrasite peršinom


Ptikazano na HTV: 17.08.2011. i 11.10.2011., 17.10.2011.

3 komentara: