četvrtak, 25. studenoga 2010.

Brancin pohan u zobenim pahuljicama

600 g fileta svježeg brancina, očišćenog od kostiju i kože
sol i svježe mljeveni papar
sok od pola limuna
2 jaja razmućena
200 g mljevenih zobenih pahuljica
suncokretovo ulje za prženje

Tartar:

300 ml majoneze
2 žlice sitno nasjeckanih kapara
2 žlice sitno nasjeckanih kiselih krastavaca
2 žlice sitno nasjeckanog ljubičastog luka
2 žlice nasjeckanog peršina
sok od pola limuna
malo tabasco umaka
sol i papar

4-5 srednja krumpira

Za čips od krumpira s peršinom:
100 g maslaca rastopljenog
3 veća krumpira, oguljena
1 vezica peršina
sol


- filetima brancina izvaditi kosti i oguliti kožu (počnite od repa pomoću oštrog noža), začiniti solju i paprom, pokapati limunom neka se malo marinira
-  oguljeni krumpir narezati na kockice i skuhati, ocijediti i pustiti da se malo ohladi
- napraviti tartar  od gore navedenih sastojaka
- panirati marinirane filete, najprije u jaje pa u mljevene zobene pahuljice, pržiti na ulju, vaditi na papirnate ubruse
- krumpir preliti tartar umakom, promiješati
- pohane filete poslužiti uz krumpir s tartarom

Ne znam zašto su bili navedeni sastojci za čips od krumpira, Ana ga nije radila.
Možda se u zadnji tren predomislila???
Spominjala je da se zaželjela pojesti Fish and chips i nešto je pričala kako se krumpir kuha u ulju??? pa se nakon toga prži u ulju na 180 stupnjeva.
Na početku pak je pričala kako je ovo u biti njena verzija francuske salate...bila je skroz nerazumljiva.



Dodano 03.12.: Čips poslužen  uz pečenu ribu  http://mmfino.blogspot.com/2010/12/peceni-fileti-orade-s-umakom-od-limuna.html

3 komentara:

  1. Mnogu sum srekjna sto gledam recepti od novata sezona na "Kod Ane". Ja obozavam i sum sum nejzin golem fan. Pozdrav do tebe so gi pisuvas preceptite na blog. BRAVO!
    Pozdrav od Makedonija.

    OdgovoriIzbriši
  2. mislim da se je zabunila kad je rekla da se krupmir kuha u ulju... mislim da je htjela reć da se kuha u vodi pa prži u ulju...

    OdgovoriIzbriši
  3. -Teodora, hvala, drago mi je da si se javila čak iz Makedonije :)
    Lijep pozdrav!

    - zanm da se pravi pomfri da bio fin dva puta prži u ulju, e sad je li ona mislila na vodu ili ulje nemam pojama, nisam bila u Engleskoj pa ne znam kakav je njihov Fish and chips, možda se javi neki nalac pa saznamo

    OdgovoriIzbriši